1. Wat kost een complete schrikdraad set voor honden of katten? 
Via onze website kunt u al een complete schrikdraad set kopen vanaf € 99,-. De verzending binnen Nederland is gratis. Klik hiervoor onze complete schrikdraad sets.

2. Is het gebruik van schrikdraad veilig?
Het gebruik van schrikdraad is veilig voor mens en dier. Schrikdraad voor katten en/of honden geeft een kleine, ongevaarlijk elektrische impuls af. Katten en/of honden krijgen respect voor het draad en weten dat ze het niet aan moeten raken.

3. Is schrikdraad tegen katten toegestaan volgens de wet?
Veel mensen vragen zich af of je schrikdraad mag gebruiken voor katten. Wij kunnen u laten weten dat het op uw eigen erf of in de tuin is toegestaan om schrikdraad voor katten te gebruiken. Hou er rekening mee dat de elektrische impulsen ongevaarlijk zijn voor dieren en mensen.

4. Zijn de complete sets van Elephant eenvoudig te installeren?
Als u één van de schrikdraad sets van Elephant koopt, sturen wij een Nederlandstalige handleiding mee die aangeeft hoe u de set (stap voor stap) installeert. Dit zou geen probleem moeten zijn. Klik hier voor de handleiding.

5. Heb ik een Elephant complete schrikdraad set M1 of een Elephant complete schrikdraad set M8 nodig?
Voor de meeste huisdieren levert een set met een Elephant M1 Compact schrikdraadapparaat voldoende kracht. Heeft u een dier met een dikke vacht of langere haren, kies dan voor een M8 Compact schrikdraadapparaat of M8 Compact afrastering set. Twijfelt u hierover? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

6. Is de complete afrastering set (M1 of M8) voldoende voor mijn tuin of schutting?
Bij de complete sets worden 10 afrasteringspalen meegeleverd. U plaats een afrasteringspaal op elke hoek, en verder plaatst u een afrasteringspaal om de 4 meter. op basis van de lengte van uw schutting en het aantal hoeken, kunt u uitrekenen of de inhoud van 1 pakket voldoende is. Twijfelt u of u extra materialen nodig heeft om uw afrastering compleet te maken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

7. Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten binnen Nederland zijn € 4,95.
Is het bestelbedrag hoger dan € 50,00? Dan vervallen de verzendkosten en is de levering geheel gratis.

8. Kan ik de Elephant complete schrikdraad set M1 of M8 op mijn schutting gebruiken om katten te weren?
Het systeem is er voor bedoelt dat wanneer de katten op de schutting klimmen (om er over heen te springen), ze een schok krijgen omdat ze zowel een draad aanraken waar het stroom op staat als een draad aan raken waarmee de aarde geïnstalleerd is. Omdat ze hier dan een schok van krijgen zullen ze leren dat ze het niet nog een keer gaan doen.

9. Wanneer adviseren jullie een 2-, 3- of 4-draads raster?
2-draads schrikdraad raster > kleine honden
3-draads schrikdraad raster > katten
3- tot 4-draads schrikdraad raster > grotere honden10. Kan ik de schrikdraad set ook op mijn balkon gebruiken om katten te weren?
Deze afrastering set is zeker geschikt om te gebruiken op een balkon. In dit geval installeert u de afrastering met een plus/min systeem en is er geen aarding nodig.

11. Ik plaats het schrikdraad in mijn tuin/ op mijn schutting dat grenst aan een openbare weg. Mag dat?
Ja, dat mag. Indien u een afrastering plaats die grenst aan een openbare weg bent u wel verplicht om elke 50 meter een waarschuwingsbordje te plaatsen.

12. Mijn schuttingis begroeid met klimplant, kan ik hier de schrikdraad set (M1 of M8) voor gebruiken?
Bij een afrastering op een schutting wordt er gebruikt gemaakt van het zogeheten plus/min systeem. De bovenste draad is de plus draad en de onderste draad is dan de min draad. Wanneer de plus en min-voerende draden met elkaar in contact komen, door bijvoorbeeld begroeiing, zal de stroom gaan vloeien, waardoor de spanning minder wordt.
Als er een “contact” ontstaat tussen deze 2 draden, zal de spanning niet meer voldoende zijn om een dier af te schrikken. Zorg er dus altijd voor dat de draden elkaar niet raken

13. Welke draadafstanden moet ik gebruiken?

Bij honden adviseren wij om gebruik te maken van een afstand tussen de 15 en 35 cm, afhankelijk van het ras. Bij katten is de draadafstand tussen de 15 en 20 cm.

Voor het afschermen van een volière adviseren wij minimaal 2 draden te monteren. De draden behoren respectievelijk 20cm en 40cm vanaf de grond gemonteerd te worden.

                         

14. Hoe laat ik mijn huisdieren wennen aan het schrikdraad?
Als u schrikdraad voor uw huisdieren wilt installeren is het goed om uw huisdier te laten wennen aan de nieuwe situatie. Dit kunt u doen in de volgende drie stappen:

1. Zet stroom op de afrastering zodra deze is opgebouwd. Voorkom dat uw huisdier de mogelijkheid krijgt de afrastering aan te raken zonder dat deze gecorrigeerd wordt door een elektrische impuls. 

2. Blijf in de buurt als de afrastering voor het eerst actief zet. Roep vervolgens "nee" als uw huisdier een impuls krijgt. Door uw stemgeluid en de elektrische impuls leert het dier dat het aanraking van de afrastering niet goed is.

3. Het is van belang van de training van het huisdier dat het contact met de afrastering plaatsvindt kort nadat deze is geplaatst. Zo leert uw huisdier direct dat de afrastering verboden terrein is.

15. Kan ik mijn volière ook extra beschermen met schrikdraad?
Ja. U kunt met de Elephant complete schrikdraad set (M1 of M8) ook uw volière extra beschermen. 

16. Wat zijn de voordelen van een complete schrikdraad set van Elephant?

* Veilig voor mens en dier
* Effectieve oplossing
* Eenvoudig te installeren
* Goedkoop (complete set al verkrijgbaar vanaf € 99,-)

17. Zijn de schrikdraad sets van Elephant goede producten?
Het merk Elephant bestaat al sinds 1934. In de afgelopen 80 jaar zijn de Elephant producten meer en meer verbeterd. Elephant is onderdeel van Gallagher Europe. Het merk Gallagher is wereldwijd marktleider op het gebied van elektrische afrasteringen.

Heeft u nog vragen die niet beantwoord worden? We helpen u graag.
Neem contact op met de onze
klantenservice.