Er zijn verschillende mogelijkheden om katten te verjagen uit uw tuin of van uw erf. Er zijn bijvoorbeeld apparaten te koop die een ultrasoon geluid afgeven (geluid met hoge frequentie) waarmee u katten kunt verjagen. Een andere manier is het natspuiten van katten die bijvoorbeeld ongewenst willen poepen in uw tuin. Middels een waterspuit of tuinslang spuit u de kat nat, dit vinden katten over het algemeen niet prettig en zullen uw tuin verlaten. Een andere oplossing die wel eens wordt genoemd is het gebruik van koffiedik in uw tuin. Ook dit schijnen katten niet prettig te vinden.

Op onze website kunt u een effectief en veilig middel bestellen om katten van o.a. buren en omwonende te weren uit uw tuin of van uw erf. Wij verkopen schrikdraad tegen katten, waarmee u op een simpele manier katten kunt verjagen. Een kat leert snel van de elektrische impuls die wordt afgegeven zodra de kat de afrastering raakt. Katten weten hierdoor direct dat ze in uw tuin of op uw erf niet gewenst zijn.
Klik hiervoor onze complete schrikdraad sets. Al verkrijgbaar vanaf € 99,-. 


Katten en katachtigen zijn vrijheidslievende dieren - maar er zijn vaak gevaren wanneer ze buiten lopen: Wegen met druk verkeer, bijvoorbeeld, kunnen zelfs met de genoemde zeven kattenlevens een groot risico vormen. In dergelijke gevallen biedt een elektrische kattenafrastering veiligheid door de aangewezen bewegingsruimte van de kat veilig af te sluiten. Een elektrische kattenafrastering voorkomt ook onenigheid met de buren als die minder blij zijn met de nieuwsgierige huiskat op hun terrein. Voor een kattenomheining kunnen verschillende oplossingen worden overwogen. Een klassieke tuinafrastering kan zo worden geplaatst dat zij een hoge mate van schapendrijfzekerheid voor katten belooft - en ook elektrische weideafrasteringen kunnen worden gebruikt voor het hoeden van huisdieren. Het zogenaamde onzichtbare kattenhek, bijvoorbeeld, is bijzonder succesvol gebleken omdat het flexibel kan worden opgesteld en geen visuele inbreuk vormt op het terrein.

Omheiningen voor tuinen en huisdieren van Gallagher
De nieuwe sets van Gallagher zijn ideale afrasteringssets om uw huisdieren (kat, hond) in de tuin te houden of om de huisdieren van uw buren buiten te houden. Ze zijn voldoende voor een volledige omheining en kunnen gemakkelijk worden uitgebreid met meer palen en laddermateriaal. De kits worden compleet geleverd met alle benodigde onderdelen en schrikdraadapparatuur. Ons +- systeem biedt een speciale optie. De stroomstoot treedt pas op zodra de kat twee draden tegelijk aanraakt. Er moeten dus twee draden tegelijk worden aangeraakt om de impuls te voelen. Het systeem vereist geen aparte grondpen en kan bijvoorbeeld op de juiste hoogte aan bestaande tuinhekken worden bevestigd.

Onzichtbare kattenafrastering - bestel nu uw set kattenafrasteringen
Een onzichtbaar kattenhek kan zowel als tijdelijke als permanente barrièreoplossing worden gebruikt. Zoals de naam al aangeeft, kan het volledig onzichtbaar ondergronds worden aangelegd en beperkt het dus niet het uitzicht vanuit de tuin of de bewegingsvrijheid op het terrein. Een dunne draad wordt op of onder de grond gelegd. U bent vrij om de grootte en vorm van de omheining te kiezen. Een radiozender wordt op de draad aangesloten en zendt een passend signaal uit. De radio-ontvanger wordt rond de nek (halsband) van de kat gedragen. Als de kat zich in de richting van de slagboom beweegt, wordt het radiosignaal van de zender doorgegeven aan de radio-ontvanger - er klinkt een waarschuwingstoon. Als de kat dit waarschuwingssignaal negeert en op of over de draad loopt, treedt een onschadelijke maar effectieve elektrische strafprikkel in werking. De impulssterkte is variabel, afhankelijk van het model van de onzichtbare kattenafrastering.

Een onzichtbaar kattenhek fungeert als een opvoedkundige maatregel. Katten die ooit een elektrische schok hebben gekregen omdat zij zich naar de grens hebben begeven, zullen dit gebied in de toekomst vermijden - en terugkeren zodra het waarschuwingssignaal klinkt. Het effect van de kattenafrastering kan worden versterkt door visuele markeringen aan te brengen in de vorm van gekleurde vlaggen.

In tegenstelling tot andere omheiningen kan een onzichtbare kattenafrastering niet ondermijnd worden of oversprongen worden. Hij kan flexibel en individueel worden opgesteld en zijn vorm en grootte kunnen te allen tijde worden aangepast. De installatie is snel en ongecompliceerd. Het is niet alleen mogelijk om de grenzen van de bewegingsruimte van de kat af te bakenen, maar ook om bepaalde delen van de tuin uit te sluiten van de bewegingsruimte, zoals bloembedden, groentebedden of de tuinvijver.

U kunt een onzichtbaar afrasteringssysteem voor katten als complete set kopen in onze online winkel. Wij bieden ook accessoires aan zoals extra draad of markeervlaggen tegen redelijke prijzen. U hebt ook de mogelijkheid om met een extra radio-ontvanger veilig meerdere katten tegelijk op het terrein te hoeden.